Vandaag geopend 09:30 - 18:00

Kerstrecepten

20 december 2021

Wil jij tijdens de feestdagen indruk maken met jouw geweldige kookkunsten? Met de overheerlijke producten van onze top ondernemers lukt dat zeker! Omdat dit jaar al zwaar genoeg was, gaan wij jou een handje helpen. Toetjes gaan tenslotte door het hart. 😋

Dessert: stroopwafel-brownietrifle.

Recept voor 4 personen:

Wat heb je nodig?

  • 150 g delicata chocoladereep melk-stroopwafel van Patisserie en chocolaterie de Roset.
  • 300 ml verse slagroom van de Albert Heijn.
  • 8 g vanillesuiker van de Albert Heijn.
  • 200 g brownie cake van Patisserie en chocolaterie de Roset.
  • 8 mini-stroopwafels van de Deka.

 

Aan de slag!

Hak 130 g chocolade (per 4 personen) grof. Breng ⅓ van de slagroom op middelhoog vuur in een steelpannetje aan de kook. Neem van het vuur, roer de gehakte chocolade erdoor en laat 10 min. staan. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig.

Klop ondertussen met de (hand)mixer de vanillesuiker en de rest van de slagroom lobbig. Snijd de brownie in blokjes van 1 cm.

Verdeel de helft van de brownie over de glazen. Verdeel de helft van de ganache en vervolgens de helft van de slagroom erover. Herhaal dit tot de glazen 2 lagen hebben. Schaaf de rest van de chocolade met een dunschiller in krullen over de bovenste slagroom laag. Steek de ministroopwafels in de slagroom.

Smakelijk en fijne feestdagen! 🎄

 

Kijk op origineel recept, voor het filmpje!