Vandaag geopend 09:30 - 20:00

Keurslagerij Groenendaal

3 december 2019

Vakmanschap al generaties lang, zorgt wederom voor GOUD.

Melanie Vrijhoef

Heerhugowaard Keurslagerij Groenendaal is serieus bezig met de toekomst. Waar we als consument regelmatig gewezen worden, op het feit dat onze vleesconsumptie omlaag moet, wij ons meer bezig moeten houden met de herkomst van “ons stukje vlees op ons bord”, is deze slagerij dagelijks bezig om kwalitatief een goed en verantwoord product aan te bieden voor zijn klanten. Zijn producten zijn op de tweejaarlijkse VAS beurs, gekeurd en beoordeeld door slagers en oud-slagers uit het gehele land en de producten kregen maar liefst 7 keer goud als beoordeling. 

4e generatie

Door het zelf bereiden van zijn eigen producten, het oude ambacht nog uit te oefenen, krijgt de klant, waar voor zijn/haar geld en heeft men een eerlijk en verantwoord stukje vlees op het bord liggen. Thomas Groenendaal is de 4e  generatie in de familie, die de liefde voor het vak uitdraagt. 

In de loop der jaren ziet hij ook dat de wensen en eisen van zijn klanten is veranderd. “Klanten verwachten hoge kwaliteit, voor een niet al te hoge prijs”. Al reeds 25 jaar doet hij mee aan vakwedstrijden, als uitdaging, daarbij werd hij a al 2 keer Nederlands kampioen erwtensoep maken. 

De liefde voor het vak is inmiddels ook bij zijn zoon Koen Groenendaal aangewakkerd. Sinds september van dit jaar volgt hij de slager aan het SVO in Heerhugowaard. De 5e generatie die het ambacht voort gaat zetten. Zijn vader is zijn leermeester en staan hierdoor dus samen in de slagerij in Middenwaard. 

Vakwedstrijden

Vader en zoon hebben allebei meegedaan aan de vakwedstrijden. Koen kreeg vanuit zijn opleiding de kans om mee te doen in de categorie junioren. Allebei hebben zij dan ook hun eigen producten ingezonden. Alle ingezonden producten zijn met goud bekroond. Als sinds jaar en dag behaald Thomas Groenendaal het predikaat goud voor zijn erwtensoep en rookworst. Koen Groenendaal behaalde goud voor zijn herfst-gebraad en grillworst naturel. Ook grillworst kaas en Zeeuws spek kregen een gouden beoordeling. Thomas is trots op zijn zoon. “ Meteen een gouden beoordeling, hij vindt het ontzettende leuk om producten te maken en hij vindt het ook heerlijk om daar dan de hele dag van te kunnen snoepen” verteld Groenendaal met een grote lach. 

Bent u benieuwd naar deze gouden producten? Komt u deze gerust proeven bij het team van Keurslagerij Groenendaal in winkelcentrum Middenwaard, eventueel kunt u ook zelf zien hoe deze producten gemaakt en bereid worden. 

Keurslagerij Groenendaal, Middenwaard 37 

1703 SC Heerhugowaard. Tel. 072-571 2622