Event: Intocht Sinterklaas

24 november 2018 24 november 2018
Event: Intocht Sinterklaas
Nog enkele weken en dan is Sinterklaas weer in het land! Op zaterdag 24 november wordt de goedheiligman feestelijk ontvangen in Heerhugowaard. De intocht van Sinterklaas start vanaf 10.30 uur op het Stadsplein in Heerhugowaard. Rond 12.00 uur zal Sinterklaas aankomen en wordt omstreeks 13.00 uur verwacht in Middenwaard ter hoogte van de Hema.

Voorprogramma

Het voorprogramma start om 10.30 uur op het Stadsplein. Daar zullen klimpieten zijn en Danschool We Entertain zorgt voor dansdemonstraties. De presentatie is in handen van DJ Jacco Silver. 

Route van Sinterklaas

Om 12.00 uur wordt Sinterklaas welkom geheten op het Stadsplein. Hierna vervolgt de Sint met zijn pieten de route richting Middenwaard onder begeleiding van de vermaarde Pietenband. De Sint zal in Middenwaard ook de bezoekers van het winkelcentrum toespreken. Dit zal plaatsvinden op het plein ter hoogte van de Hema. Daarna gaat de stoet verder door het winkelcentrum richting de Albert Heijn waar Sinterklaas op zijn kleurig versierde Sinterklaasboot zal plaatsnemen richting het Raadhuisplein, via de Middenweg.
 
Hij zal daar aankomen om ongeveer 14.15 uur. Op het Raadhuisplein zal de Sint en zijn gevolg er zijn tot ongeveer 15.00 uur zijn. Hier zal ook 5SIX78 DANCE een optreden verzorgen. 
 
Vervolgens gaat de stoet linksaf de Raadhuisstraat in dan linksaf de Middenweg op om zich te begeven naar Grand CafĂ© De Heeren aan de Middenweg. Van 15.00 uur tot 16.00 uur kan je de sint persoonlijk een hand(je) komen geven.